Broese Boekverkopers verhuist begin volgend jaar toch naar het voormalige postkantoor op de Neude. Broese en a.s.r. real estate hebben hier een overeenkomst voor gesloten.

Het voormalige postkantoor wordt momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex, waarin ook de nieuwe Centrale Bibliotheek, een foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horeca worden gevestigd.

Een eventuele verhuizing van Broese leek eerder van de baan. De boekhandel zag een verhuizing naar het voormalig postkantoor aan de Neude wel zitten, maar het leek er niet in te zitten.

Broese Boekverkopers heeft in Utrecht een geschiedenis in boekverkoop die teruggaat naar 1845. De boekhandel is ruim veertig jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug.

Pand in 2020 in gebruik

Naar verwachting wordt Post Utrecht vanaf het derde kwartaal 2019 gefaseerd opgeleverd en kan het pand het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen. Naast Broese worden ook Bever Sport en Sostrene Grene aan de zijde van de Oudegracht gevestigd.

Albert Heijn opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain een nieuw foodmarkt concept. De entree van de Centrale Bibliotheek en de openbare fietsenstalling zijn te bereiken aan de kan van de Neude.