De politie heeft zondag, met getrokken vuurwapens, een 22-jarige man uit Utrecht gearresteerd nadat hij onder invloed van lachgas een valse 112-melding had gedaan. Het incident gebeurde op de Australiëlaan in Kanaleneiland.

De 22-jarige man deed een valse melding bij de politie. Hij zei dat er schoten waren gelost op de Australiëlaan. Agenten gingen meteen naar de locatie en zagen daar twee mannen in een auto zitten. De politie besloot deze verdachte figuren te arresteren en de agenten trokken daarbij hun vuurwapens.

Zowel de bestuurder als de bijrijder stapten uit. Hierbij leek de bijrijder volgens de politie niet door te hebben wat de ernst van de situatie was, waarna de bestuurder riep niet bewegen, omdat er vuurwapens op hem waren gericht. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Later bleek volgens de politie dat de bijrijder, die tevens de melder was, onder invloed was van lachgas en meerdere malen naar het noodnummer 112 had gebeld om valse meldingen te doen. De bestuurder had hier niets mee te maken en is al snel vrijgelaten.