De opslagboxen aan de Locomotiefstraat in de Utrechtse Schepenbuurt zijn gesloten. Er werden gestolen fietsen, explosieven en verschillende soorten hard- en softdrugs gevonden bij een grote controle.

De controle van de gemeente was op maandagmiddag bij de opslagboxen. Bij het openen van de boxen werden spullen aangetroffen zoals gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs.

Burgemeester Jan van Zanen is samen met wethouder Klaas Verschuure van Economische Zaken naar de boxen gegaan en de burgemeester heeft besloten het verhuurbedrijf per direct te sluiten.

"Na verschillende signalen dat op het bedrijventerrein illegaal containers staan, hebben gemeentelijke inspecteurs gisteren controles uitgevoerd om te beoordelen of het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan", aldus de gemeente.

Eigenaar teleurgesteld in beslissing gemeente

Het onderzoek van de politie ging ook op 25 juni nog door. Bij de controle zijn meerdere explosieven aangetroffen, deze zijn veiliggesteld.

De eigenaar van de boxen laat weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van de gemeente. "Door een rotte appel moet ik mijn onderneming opdoeken." Wat er precies allemaal is gevonden weet de eigenaar ook niet.