Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het startdocument voor de herontwikkeling van de Ravellaan Noord in de Utrechtse wijk Welgelegen. Initiatiefnemer en eigenaar De Waal Beheer wil er voornamelijk woningen gaan bouwen.

Voorheen waren in dit gebied vooral onderwijsinstellingen, zoals de school voor de journalistiek, maatschappelijke organisaties en gemeentelijke diensten gevestigd. Met het vertrek van deze instanties ziet de eigenaar kans om het gebied om te vormen tot een woonwijk.

"Door het gebied om te vormen tot een duurzaam en gezond stedelijk woongebied, zal dit deel van Welgelegen haar naam alle eer aan doen", aldus wethouder Klaas Verschuure.

Het startdocument gaat uit van minimaal 220 woningen: 20 procent sociale huur, 20 procent middenhuur of koop en 60 procent vrije sectorhuur of koop. Volgens het startdocument zal er in acht bouwlagen gebouwd worden.

Gebied wordt autoluw

Het gebied moet autoluw worden en parkeerplaatsen worden zo geplaatst dat auto's niet in het zicht staan. Ook moet er veel ruimte voor groen en recreatie kome en wordt de mogelijkheid onderzocht voor het gemeenschappelijk gebruik van elektrische auto's en fietsen.

Nu het college heeft ingestemd met het startdocument zal er een Stedenbouwkundig Programma van Eisen worden uitgewerkt. Naar verwachting wordt er nog voor de zomer een informatieavond voor omwonenden georganiseerd.