Rijkswaterstaat verwacht vanaf eind september zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn er gedurende 4,5 week minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de A12 in oostelijke richting.

Het verkeer gaat zo veel mogelijk omgeleid worden. Desondanks waarschuwt Rijkswaterstaat dat weggebruikers rekening moeten houden met minstens twintig minuten extra reistijd. De werkzaamheden aan de brug zijn gepland van donderdagavond 26 september tot maandagochtend 28 oktober.

Op dit moment wordt gewerkt aan de A2 tussen knooppunt Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De werkzaamheden aan de Galecopperbrug starten pas nadat het werk aan de A2 is afgerond.

Een rijstrook open voor verkeer

Op de baan waar wordt gewerkt, blijft steeds een rijstrook open voor verkeer. Naar verwachting levert dit tijdens de spits minstens twintig minuten extra reistijd op voor verkeer vanaf de A12 Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein.

Om minder verkeer langs het werk te laten rijden en nog grotere hinder te voorkomen, leidt Rijkswaterstaat een deel van het bestemmingsverkeer naar Utrecht en Nieuwegein om.

Rijkswaterstaat adviseert dan ook iedereen die van dit deel van de A12 gebruik maakt, om rekening te houden met de omleidingen en met flink veel extra reistijd. Aangeraden wordt om alternatieven te kiezen om de grote hinder te vermijden, bijvoorbeeld door buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.