Op het Berlijnplein in Utrecht ligt vanaf 21 juli een groot springmatras van 14 bij 20 meter. Het springmatras in de kleuren van de vlag van Utrecht wordt daar geplaatst voor een kunstproject.

Ook komt er een zwart springkasteel te staan waar iedereen op kan springen. De Belg Michel DeWilde is door Raum op het Berlijnplein gevraagd om een expositie te organiseren.

DeWilde is in Utrecht onder andere bekend als de curator van de Triënnale Brugge waar hij medeverantwoordelijk was voor de enorme plastic walvis, die nu uit het water verrijst naast TivoliVredenburg.

Naast het grote springmatras van 14 bij 20 meter van de Amerikaanse kunstenaar Jennifer Rubell komt ook het zwarte springkasteel van de Londense kunstenaar Tom Dale naar Leidsche Rijn. Het kasteel verwijst naar het Londense Houses of Parliament en nodigt publiek uit om letterlijk in een gebouw van de overheid te springen.

Deze twee nieuwe werken worden geplaatst bij de werken die al staan op het Berlijnplein. De opening van de expositie met het springmatras en springkasteel is op 21 juli. De werken zijn overdag van 12.00 tot 20.00 uur vrij toegankelijk