De bouw van het bedrijfspand van de Technische Unie op het jarenlang gekraakte terrein naast transferium Westraven is begonnen. De start van de bouw is onderdeel van de volledige herontwikkeling van het gebied waar ook een nieuwe busremise moet komen.

De Technische Unie bouwt een nieuw 'Nul-op-de-Meter'-bedrijfspand van 8.000 vierkante meter. Het gebouw combineert kantoorruimte, een servicecentrum, een experience center, een opleidingscentrum en een logistiek overslagpunt. De Technische Unie is een technische groothandel. De oplevering van het nieuwe pand staat gepland voor eind 2019.

Het terrein waar het pand gebouwd wordt, lag jarenlang braak. Het terrein was vijf jaar lang ook het huis van een groep krakers. De groep hergebruikte bouwmaterialen en voedsel, maakte compost en gebruikte enkel zonne-energie. De krakers moesten in november vorig jaar plaatsmaken voor de nieuwe ontwikkelingen.

Naast het nieuwe pand van de Technische Unie komt ook een busremise. Op de plek moet straks plaats zijn voor 185 bussen. In het najaar wordt er gestart met de bouw van de remise.