Tijdens een reconstructie van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht is zondag een politiebusje leeggeroofd. Dat bevestigt de politie aan NU.nl, na berichtgeving van RTV Utrecht.

Een of meerdere verdachten hebben een bus van de Forensische Opsporing leeggetrokken. Hier zijn onder meer een jas en een tas van de politie buitgemaakt. Er is nog niemand aangehouden.

De politie heeft zondag 3D-scans gemaakt van de omgeving van het 24 Oktoberplein. De scans worden gebruikt om een reconstructie te maken van de aanslag van 18 maart.

Het politieonderzoek naar de aanslag is nog steeds gaande. "Om een duidelijk beeld te krijgen en te maken, zijn deze beelden van groot belang", zegt de politie. Een deel van het 24 Oktoberplein was hierdoor afgezet.

Bij de tramaanslag kwamen vier mensen om het leven en raakten meerdere mensen gewond. Gökmen T., de verdachte van de aanslag, werd diezelfde dag nog gearresteerd. T. heeft de tramaanslag bekend. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen heeft gehandeld. T. verschijnt op 1 juli voor het eerst voor de rechtbank.