De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de drie schietincidenten deze week in de Utrechtse wijk Lombok. Bij het meest recente schietincident in de nacht van donderdag op vrijdag kwam een 44-jarige man uit Utrecht om het leven.

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag werd geschoten in de wijk. Toen werd een pand geraakt aan de Laan van Nieuw Guinea en een gebouw aan het nabijgelegen Moskeeplein. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg bij het meest recente schietincident, in de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 21.20 uur de melding dat er was geschoten in de Kanaalstraat ter hoogte van de Balistraat. Toegesnelde agenten troffen een zwaargewonde man aan. Zij probeerden hem te reanimeren, maar hij overleed ter plekke.

Het schietincident leidde tot grootschalige inzet van hulpdiensten. Zo werd er een helikopter ingezet op zoek naar de dader en is er forensisch onderzoek en buurtonderzoek gedaan.

De dader, die tussen de twintig en dertig jaar oud is, is gevlucht en is nog niet aangehouden.

Onderzoek naar mogelijk verband tussen schietincidenten

De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident. Hierbij wordt nu rekening gehouden met een mogelijk verband tussen de twee eerdere schietincidenten deze week.

De politie heeft vooralsnog echter geen verband gevonden tussen de incidenten. Ook zijn er nog geen verbanden gevonden met eerdere liquidaties, maar dit wordt niet uitgesloten.

Het dodelijke slachtoffer van de meest recente schietpartij had eerder die dag ruzie met een andere man op de Sumatrastraat. Agenten hebben de twee toen uit elkaar gehaald en identiteitsgegevens genoteerd. De politie onderzoekt ook of er een verband is tussen deze twee incidenten.