Het college van de gemeente Utrecht heeft de nieuwbouwplannen voor het Dorpsplein in Vleuten goedgekeurd. Op het plein worden negen woningen en een gezondheidscentrum gebouwd.

Op het Dorpsplein staat nu een wijkservicecentrum van de gemeente. Een deel van ditzelfde centrum zal worden gesloopt om plaats te maken voor het gezondheidscentrum. Dat is bedoeld voor eerstelijnsgezondheidszorg, waaronder de huisarts, een apotheek en fysiotherapie. Het centrum krijgt een oppervlakte van 1.500 vierkante meter.

Aan de Dorpsstraat wordt daarnaast één vrijstaande woning gebouwd en aan de Nieuwe Vaart mogen maximaal acht woningen worden gebouwd.

De plannen zijn onderdeel van het Centrumplan Vleuten uit 2005. De afgelopen jaren zijn al delen van het plan uitgevoerd en de aanpak van de omgeving van het wijkservicecentrum is het sluitstuk.

Wethouder: 'Plannen geven Dorpsplein mooiere uitstraling'

"Deze plannen zullen het Dorpsplein een nog mooiere uitstraling geven, die uitnodigt om elkaar te ontmoeten", zegt wethouder Klaas Verschuure. "Het is tevens een mooie afsluiting van de vernieuwing van dit deel van Vleuten dat al zo lang onder handen wordt genomen."

Het bestemmingsplan is voor besluitvorming voorgelegd aan de raad die er waarschijnlijk voor de zomer een besluit over zal nemen.