Wethouder Maarten van Ooijen zei donderdag dat er bij de Utrecht Marathon meer fouten zijn gemaakt dan alleen de route van de kwart marathon. Dit liet hij weten na vragen van de fracties van D66 en Student & Starter in de gemeenteraad.

De wethouder heeft tegen organisator Golazo Sports gezegd dat er naar meer verbeterpunten moeten worden gekeken.

D66 en Student & Starter maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid en de gezondheid van de lopers die opeens een stuk langer moesten lopen dan verwacht. Van Ooijen zei dat de organisatie, zodra er bekend was dat er lopers op een verkeerd parcours terechtkwamen, extra personeel inzette om de gezondheid van de deelnemers te monitoren.

Wel zei hij dat de organisatie het na heeft gelaten de gemeente in te lichten zodra er mensen fout liepen. Volgens de gemeente zijn er echter geen onveilige verkeerssituaties ontstaan. Sommige deelnemers aan de marathon lieten echter weten dat ze tussen het gewone verkeer liepen.

Volgens de wethouder is het door het lopende onderzoek nog te vroeg om maatregelen te treffen voor volgend jaar. Het is nog niet zeker, maar het is wel de verwachting dat Golazo Sports volgend jaar weer een vergunning krijgt.