Voor de organisatie van de Utrecht Marathon is het nog niet duidelijk hoe honderden hardlopers zondag de verkeerde kant op gestuurd konden worden.

Bijna tweeduizend deelnemers van de Utrecht Marathon hebben zondag een verkeerde route gelopen. De renners, die een kwart marathon wilde lopen, kwamen op de route terecht voor de halve marathon.

Het ging voor het eerst mis op de Gansstraat waar de deelnemers moesten afslaan naar de Laan van Soestbergen. Dit gebeurde niet en daardoor kwamen honderden deelnemers van de kwart marathon op de verkeerde route terecht, die van de halve marathon.

Bij de Veilinghaven ontstond er opnieuw onduidelijkheid over de route. Hierdoor verlieten de hardlopers het parcours en kwamen tussen het gewone verkeer terecht op de Croeselaan.

'Menselijke fout'

De organisatie laat maandagochtend weten dat het voor hun nog niet precies duidelijk is wat er gebeurd is.

"De deelnemers van de kwart marathon zijn op de route van de halve marathon gekomen", vertelt woordvoerder Sigrid van Toorn. "Dit was een menselijke fout."

Uitslag kwart marathon niet gepubliceerd

Van Toorn weet niets over fouten die zijn gemaakt later op de route of hoe honderden renners tussen het gewone verkeer op de Croeselaan zijn gekomen.

Organisatie Golazo bood zondagavond al hun excuses aan voor de situatie. De uitslag van de kwart marathon wordt niet gepubliceerd. De organisatie gaat de komende tijd uitzoeken wat er precies fout is gegaan.