Een groep van twintig minderjarigen heeft de afgelopen maanden overlast veroorzaakt in De Meern en meerdere strafbare feiten gepleegd, meldt de politie dinsdag. De jongeren zouden tussen de elf en dertien jaar oud zijn.

Volgens de politie is de groep betrokken bij het uitschelden en intimideren van winkelend publiek, het plegen van winkeldiefstallen, onderling geweld en het binnendringen van een zalencentrum aan de Meerndijk. In het centrum hebben zij meerdere kopjes en glazen vernield.

In het najaar van 2018 kwam de groep in beeld bij de politie vanwege overlast in en rondom winkelcentra in De Meern. Ze zouden onder andere winkelend publiek hebben geïntimideerd en uitgescholden. In januari en februari kwamen signalen binnen dat de groep ook betrokken was bij meerdere strafbare feiten.

Op dit moment zijn twaalf jongeren uit de groep gehoord over hun betrokkenheid bij de strafbare feiten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in overleg met de Raad voor de Kinderbescherming besloten dat een aantal van hen een intensiever hulpverleningstraject krijgt. Verder krijgt een aantal van hen een dagvaarding.