De Uithoflijn is vandaag gestart met een campagne om mensen te gaan wijzen op tram 22. Tram 22 wordt de nieuwe naam van de Uithoflijn en gaat vanaf donderdag meer testritten rijden.

Vanaf donderdag zullen de trams van de Uithoflijn veel vaker te zien zijn in de stad. De organisatie van de Uithoflijn heeft hierom een tramambassadeur aangesteld die door middel van een aantal ludieke acties mensen moet gaan informeren over de komst van de tram. Zo kan de stad alvast wennen aan de trams in de stad.

Op de website is dan ook te lezen: "Kijk dus extra goed links, rechts, links, en let op de waarschuwingslichten, zodat je weet wanneer je de trambaan veilig kunt oversteken!"

In februari begonnen de trams al met hun eerste testritten, die vanaf donderdag dus nog frequenter zullen zijn. De testritten zijn bedoeld om chauffeurs vertrouwd te maken met de nieuwe trams en het materieel te testen. De ritten die donderdag beginnen zijn bedoeld om de dienstregeling te testen.

Vanaf donderdag komt er op de lijn tussen 10.00 uur en 18.00 uur vier keer per uur een tram voorbij, 2 keer in beide rijrichtingen. Als de tram eenmaal in gebruik wordt genomen moet dat zestien keer per uur worden. Naar verwachting wordt de tram vóór het einde van dit jaar in gebruik genomen.