Duizenden mensen bezochten zondag weer het bevrijdingsfestival in Utrecht, hoewel dit er door het wisselvallige weer minder waren dan afgelopen jaar. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het is nog niet bekend hoeveel bezoekers er precies op het festival afkwamen.

Het bevrijdingsfestival duurde tot 23.00 uur. Bezoekers kwamen onder meer voor muziek die te zien was op vier verschillende podia. Daarnaast was er een programma met lezingen en stand-up comedy van beginnende comedians.

Om 13.00 uur werd het feest afgetrapt door Kraantje Pappie. Op het hoofdpodium stonden onder anderen Ellen ten Damme en Jonna Fraser. Daarnaast waren er nog drie andere podia waar ook artiesten optraden. De afsluiter werd verzorgd door 2ManyDJs.

Op het grote veld en in de rijen voor het toilet was te merken dat er dit jaar minder bezoekers waren dan voorgaande jaren.

Op de bevrijdingsfestivals in onder meer Haarlem, Almere en ook Utrecht was het gebruik van lachgas verboden. Dat bleek uit een inventarisatie van de NOS langs grote bevrijdingsfestivals. De omroep schreef dat partijen die een aanvraag deden voor de verkoop van ballonnetjes, allemaal waren geweigerd.