Een deel van de straten in Utrecht wordt op zondag 12 mei afgesloten vanwege de Utrecht Science Park Marathon. Er wordt een 42 km lang parcour gelopen van het Utrecht Science Park via het centrum naar Leidsche Rijn en weer terug.

Anders dan voorgaande jaren wordt deze keer de hele afstand in één keer gelopen, in plaats van twee keer dezelfde route. Ook loopt de marathon door een groter gedeelte van de stad, in plaats van een deel erbuiten.

Daarom zijn een aantal straten (gedeeltelijk) afgesloten voor autoverkeer, en wordt het verkeer op een aantal plaatsen omgeleid. Op rustige momenten zal het mogelijk zijn om het parcours te doorkruisen.

Het startschot van de marathon wordt om 09.30 uur gegeven. Vanaf 09.00 uur worden verschillende wegen afgesloten. Naar verwachting zijn alle wegen om 16.00. uur weer open.

Openbaar vervoer rijdt ook aangepaste route

De straten die van 09.00 tot 16.00 uur zijn afgesloten zijn de Weg tot de Wetenschap, de Platolaan, de Sophocleslaan, de Prins Hendriklaan en de Rembrandtkade. Andere straten zullen eerder weer open zijn, of worden later afgezet.

Ook zal het openbaar vervoer op bepaalde punten via een aangepaste route rijden.