Er gaan grote werkzaamheden plaatsvinden aan de tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De haltes worden aangepakt, de sporen worden vervangen en de huidige tramlijn wordt gekoppeld aan de nieuwe Uithoflijn. Door de werkzaamheden, die volgend jaar april plaatsvinden, is er twaalf weken geen tramverkeer mogelijk.

Zo wordt de regionale tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein volgend jaar zomer gemoderniseerd. Er komen nieuwe trams waarmee meer reizigers kunnen worden vervoerd, de haltes worden verlengd en verlaagd, en het merendeel van het spoor in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein wordt vernieuwd.

Door de tramlijn te koppelen aan de nieuwe Uithoflijn, kunnen reizigers vanaf eind 2020 zonder overstappen reizen tussen IJsselstein/Nieuwegein en P+R Science Park Utrecht.

Volgend jaar april al begint het ombouwen van de twee tramhaltes in Nieuwegein en IJsselstein. Tussen 1 juni en 21 augustus 2020 is er door de werkzaamheden gedurende twaalf weken geen tramverkeer mogelijk en worden de reizigers vervoerd met bussen.

De volledige kosten voor de nieuwe trams en deze werkzaamheden worden geraamd op 150 miljoen euro.