De gemeente gaat op zes verschillende locaties in Utrecht kunstgrasveldjes met bloemen rond afvalcontainers plaatsen. Dit gebeurt om het plaatsen van afval naast de containers tegen te gaan.

Wethouder Klaas Verschuure plaatste donderdag het eerste veldje op het Thomas à Kempisplantsoen. Op zes locaties worden de komende tijd bij dertien verschillende ondergrondse containers kunstgrasveldjes met bloemen geplaatst.

Verschuure: "Met deze fleurige kunstgrasveldjes willen we op een positieve manier proberen om zwerfafval rondom ondergrondse containers tegen te gaan We willen niet alleen bekeuren en rotzooi opruimen, maar ook kijken of we het gedrag van mensen kunnen veranderen."

Behalve op het Thomas à Kempisplantsoen wordt er ook gras geplaatst bij afvalcontainers op de Duurstedelaan, de Dirck van Zuylenstraat, het Zevenblad, de Kees Valkensteinlaan en de Hogenhorstdreef.

Kunstgras afkomstig van sportverenigingen

Het gaat in de eerste instantie om een proef. Als blijkt dat de veldjes effect hebben zullen er bij meer afvalcontainers veldjes worden geplaatst.

Het kunstgras is afkomstig van de velden van Utrechtse sportverenigingen. Dit sluit volgens een woordvoerder goed aan bij de ambitie van de gemeente om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken.