Komende zaterdag, 27 april, kleuren de straten weer oranje voor Koningsdag. Vanaf 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 geldt een parkeerverbod in het vrijmarktgebied. De rest van de binnenstad mag je vanaf dat tijdstip alleen nog uitrijden, maar niet meer inrijden.

Het gebied wordt afgesloten voor verkeer om plaats te maken voor de kleedjesverkoop. Auto's die ondanks het parkeerverbod blijven staan in het vrijemarktgebied, lopen het risico te worden weggesleept.

Het parkeerverbod in het vrijemarktgebied geldt ook voor gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente zegt echter een uitzondering te willen maken in "bijzonder gevallen". Hiervoor kun je een e-mail sturen naar: koningsdag@utrecht.nl.

De gemeente roept mensen op om met het openbaar vervoer of met de fiets naar Utrecht te komen. Vanaf station Utrecht Centraal is het vijftien minuten lopen naar het vrijmarktgebied.

Voor de looproute tijdens Koningsdag en voor het plannen van je reis, heeft de gemeente eerder de Koningsdag Utrecht App gelanceerd. Hier vind je tevens een overzicht van alle beschikbare gemeentelijke fietsenstallingen, waar je fiets 24 uur gratis, veilig en droog staat.