Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf verdachten gedagvaard voor betrokkenheid bij het mishandelen en hinderen van politieagenten dinsdagmiddag bij een arrestatie in de Kanaalstraat in Lombok.

De politie ging dinsdagmiddag af op een melding van een vrouw die werd lastiggevallen door twee mannen in de Kanaalstraat in Lombok. Toen de agenten arriveerden, was de vrouw al weggekomen.

Een man die vermoedelijk betrokken was bij het incident, werd door hen gecontroleerd en later aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor een eerdere straf. De verdachte verzette zich, waarop omstanders zich met de arrestatie begonnen te bemoeien.

Tientallen omstanders zijn om de agenten heen gaan staan. De politieagenten werden geduwd, geslagen en geschopt. Een man sprong met een gestrekt been op de agenten, een agent kreeg een vuistslag tegen zijn achterhoofd.

De politieagenten hebben hun wapenstok gebruikt om de omstanders op afstand te houden.

Drie verdachten worden vrijdag voorgeleid

Drie van de omstanders werden aangehouden. Een van hen moet op 1 juli voor de rechter komen voor het beledigen van agenten. Hij was al eerder gedagvaard voor andere feiten.

Drie anderen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om een 19-jarige en 22-jarige man die worden verdacht van openlijk geweld tegen agenten en om een 33-jarige man voor opruiing.

De man die verdacht werd van betrokkenheid bij het lastigvallen van de vrouw moet 1 augustus voor de politierechter verschijnen.