Zes docenten van de Universiteit Utrecht (UU) hebben voor 2019 een Comeniusbeurs ontvangen. Hiermee krijgt de universiteit een bedrag van in totaal 450.000 euro dat naar innovatie binnen het onderwijs zal gaan.

Drie UU-docenten ontvangen een Teaching Fellow-beurs ter waarde van 50.000 euro. Docenten investeren dit geld in vernieuwing van een cursus.

De andere drie docenten krijgen een Senior Fellow-beurs van 100.000 euro dat geïnvesteerd zal worden in innovatie van een opleiding of een faculteit.

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) keert jaarlijks Comeniusbeurzen uit aan docenten om de onderwijsvernieuwing te bevorderen. De eerste beurzen werden uitgereikt in 2016. De Universiteit Utrecht heeft de afgelopen drie jaar in totaal 650.000 euro aan beurzen ontvangen.

Docenten ook lid van Comeniusnetwerk

Docenten die een beurs ontvangen worden daarnaast lid van het Comeniusnetwerk van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). In dit landelijke netwerk zitten ook genomineerden voor de ISO Docentenprijs.

Naast de Teaching en Senior Fellow beurzen kunnen docenten ook Leadership Fellows-beurzen aanvragen van elk 250.000 euro maar de Universiteit Utrecht heeft deze nog nooit toegekend gekregen.