Het Bikepark bij de Nedereindse Plas is opgeknapt. Zaterdag wordt het nieuwe seizoen van het park geopend en geven zogenaamde 'dirtjumpers' een demonstratie.

'Dirtjumpers' zijn mountainbikers die op een speciale dirt-mountainbike met een laag frame over steile onverharde schansen springen.

Het park is ook bedoeld voor BMX-en. BMX-race is ontstaan vanuit motorcross, waarbij je met kleine crossfietsen over gravel met de fietstrucs uitoefent.

Doel is om meer jongeren aan sporten te krijgen

Het doel van het park is om meer jongeren aan het sporten te krijgen. De opbrengst van het hele jaar, die wordt verkregen met bijvoorbeeld kinderfeestjes, gaat naar het opknappen en vergroten van het park.

Elke week stoppen de oprichters, een aantal jongens die zelf ook veel tijd doorbrengt op dirt-mountainbikes, vrijwillig zeker drie uur in de bouw en onderhoud van het terrein. Ze hopen hiermee nog meer jongeren te motiveren om deze sport te komen beoefenen.

Zaterdag 20 april kan er gebruik worden gemaakt van nieuwe schansen. Voor degenen die liever toekijken, zijn er mountainbikers die sprongen gaan maken.