Een coffeeshop op het bedrijventerrein in Overvecht is volgens de gemeente Utrecht mogelijk. Het plan voor de horecazaak, waar cannabis wordt verkocht, werd kritisch ontvangen maar de gemeente laat weten er vertrouwen in te hebben.

Een ondernemer heeft bij de gemeente een aanvraag gedaan voor het vestigen van een coffeeshop aan de Tennesseedreef op het bedrijventerrein Nieuw-Overvecht.

De gemeente ziet graag een grotere spreiding van coffeeshops over de stad en juist ook buiten woonwijken, zoals op bedrijventerreinen. Verschillende bedrijven, ondernemers en politici hebben laten weten het geen goed idee te vinden.

Overvecht zou al veel problematiek kennen en het bedrijventerrein staat ook niet heel goed bekend.

Coffeeshop Overvecht zou passen in spreidingsbeleid

Toch zouden dit geen belemmeringen moeten zijn voor de komst van de coffeeshop, meent de gemeente. De horecazaak op deze plek zou juist passen in het spreidingsbeleid van coffeeshops.

Ook aan andere voorwaarden, zoals leefbaarheid en veiligheid voor de omgeving, zou het plan voldoen. De coffeeshop past niet in het bestemmingsplan en niet binnen het horecakader, maar de gemeente kan daarvan afwijken.

De aanvraagprocedure voor de coffeeshop kan doorgaan. Er komt daarom een tweede informatieavond.