Straatnieuws Utrecht, Straatnieuws Den Haag/Rotterdam en het Amsterdamse Z! gaan samenwerken om de al jaren dalende oplages van hun kranten tegen te gaan. In de volgende edities van de straatkranten zit een gezamenlijk katern van 8 pagina’s: STOEP. Alle drie de kranten zijn daardoor compleet vernieuwd.

De oplages van de straatkranten dalen al jaren. De drie edities drukken nu in totaal 25.000 stuks. De verkopers van de straatkranten zijn dak- of thuisloos en verkopen de kranten om wat geld te verdienen, maar ook om sociale contacten op te bouwen.

Door de samenwerking van de drie edities moeten de kosten omlaag gaan en de capaciteiten van de journalisten gebundeld worden. In het nieuwe katern komen 8 pagina’s nieuws uit de vier verschillende steden, maar de kranten behouden hun eigen naam, uiterlijk en 12 pagina’s met regionaal nieuws.

Volgens de redacties is de verkoop van de kranten voor de daklozen vaak van levensbelang, en verbetert een groot deel van de verkopers met het werk hun leefomstandigheden.