Met een optocht door de stad en een groot feest op het Janskerkhof hebben duizenden mensen zondag de winst van roeivereniging Triton bij de Varsity gevierd. De Utrechtse vereniging won voor het laatst 52 jaar geleden.

De Varsity, ook wel de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden genoemd, is het grootste en oudste studentsportevenement van Nederland. Het evenement werd voor de 136e keer georganiseerd.

Het belangrijkste is de laatste race van de dag, genaamd de Oude Vier. Honderden mensen zagen dit jaar de Utrechtse vereniging Triton winnen, dit gebeurde voor het laatst in 1967.

De overwinning werd gevierd met een feest in het Gele Kasteel, het sociëteitsgebouw van het Utrechtsch Studenten Corps, en op het Janskerkhof waar plaats was voor enkele duizenden mensen.

Eerder op de avond verzamelde een menigte zich in Park Lepelenburg waar de toegangsbewijzen voor het feest werden uitgedeeld. Het uitdelen gebeurde vanuit een oude limousine.

Vanaf het Spoorwegmuseum vertrok een koets met daarop Kaj Hendriks, Harold Lange, Jakub Grabmüller en Jacob van de Kerkhof. Het was dit viertal die de boot over een lengte van drie kilometer als eerste over de finish kreeg.

Fiep Warmerdam stuurde de roeiers in de boot en zat ook op de koets die reed richting het Academiegebouw aan het Domplein. Daar was een receptie waar onder ander locoburgemeester Victor Everhardt het woord nam.

Na de receptie voegden de sporters zich bij het feest op het Janskerkhof.