Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag een celstraf van negen maanden en 150 dagen jeugddetentie geëist tegen twee verdachten van het in brand steken van een auto op de Bevinlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland eind december vorig jaar.

Op 28 december vorig jaar zag een getuige op de Bevinlaan in Kanaleneiland dat een auto in brand werd gestoken. De dader vluchtte achterop een scooter, die door een ander werd bestuurd. Surveillerende agenten zagen de scooter vervolgens rijden op de Croeselaan, waarna het tweetal kon worden aangehouden.

Volgens de officier van justitie is er sprake van een heterdaad situatie, omdat de scooter vanaf het moment van de melding van de getuige in de gaten werd gehouden.

Een van de verdachten, een 22-jarige man, wordt verantwoordelijk gehouden voor het in brand steken van de auto. Tegen hem is een gevangenisstraf van negen maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

Tegen zijn medeverdachte, de scooterbestuurder, is 150 dagen jeugddetentie geëist, waarvan 85 dagen voorwaardelijk.

In november en december werd Utrecht geteisterd door meerdere autobranden. Vrijdag staan er twee andere verdachten van brandstichting voor de rechter. Zij worden verdacht van het in brand steken van zestien voertuigen in Utrecht en Nieuwegein.