Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Utrecht een bezoek gebracht aan het politiebureau aan de Marco Pololaan om te praten met hulpverleners die werden ingezet na de aanslag die maandag in een tram plaatsvond.

Het politiebureau ligt vlak bij de plek van de aanslag.

Op de agenda van de koning stond al voor de schietpartij een bezoek aan de Domstad gepland. Dat gaat om het bijwonen van de lancering van een nieuw energie- en mobiliteitssysteem.

Gökmen T. verdacht van meervoudige moord of doodslag

Een schutter opende maandagochtend 18 maart het vuur op inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Er vielen drie doden en vijf mensen raakten gewond.

Agenten pakten diezelfde dag drie verdachten op, onder wie de 37-jarige hoofdverdachte. Deze Gökmen T. zit nog vast, de twee anderen zijn vrijgelaten. Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat T. tijdens het incident hulp heeft gehad.

T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De officier van justitie zal hem vrijdag voorgeleiden aan de rechter-commissaris, die vervolgens een besluit zal nemen over de verlenging van de voorlopige hechtenis.