Het Centraal Museum in Utrecht heeft zaterdag de honderdduizendste bezoeker voor de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa verwelkomd. De Spaanse Pascual Ruiz en zijn partner ontvingen een aantal presentjes van Jacqueline Rutten, hoofd Publiek en Informatie van het museum.

Zo kreeg het koppel bloemen, de catalogus van de tentoonstelling en koffie met gebak, en ook werd er geapplaudisseerd door de aanwezigen. Ruiz, die lesgeeft in beeldende kunst, bezocht samen met zijn partner en een aantal vrienden de tentoonstelling in het Centraal Museum.

De tentoonstelling toont het werk van de Utrechtse caravaggisten Hendrick ter Brugghen, Dirck van Baburen en Gerard van Honthorst. De werken zijn te zien samen met andere Europese navolgers van Caravaggio en enkele topstukken van Caravaggio zelf.

Utrecht, Caravaggio en Europa is tot en met 24 maart te bezoeken. Gedurende de laatste vier dagen zijn er ’s avonds verlengde openingstijden. Het Centraal Museum adviseert om vanwege de verwachte drukte online kaarten te reserveren.