De gemeente Utrecht heeft de Albert Heijn aan de Biltstraat gewaarschuwd dat het aggregaat dat wordt gebruikt voor stroomvoorziening op 21 februari weg moet zijn. Het aggregaat is te groot voor deze locatie.

Eerder hadden omwonenden al geklaagd over geluidsoverlast. Het aggregaat, dat vast zit op de trailer van een vrachtwagen, staat gedeeltelijk op een parkeervak en gedeeltelijk op openbare weg. Vanaf de vrachtwagen lopen dikke kabels over de weg richting de supermarkt.

Franchisenemer BUN, van de Albert Heijn-vestiging, laat weten dat de generator daar is neergezet omdat de vaste stroominstallatie nog niet klaar was. De afgelopen periode was er sprake van vorst waardoor er niet geboord kon worden voor het werk dat gedaan moest worden aan elektriciteitsleidingen.

Aggregaat zou er al weken staan

Een woordvoerder van de franchisenemer kon niet precies vertellen hoe lang de wagen er al staat. Omwonenden laten weten dat het aggregaat er al weken staat.

De nieuwe supermarkt van Albert Heijn ging op 5 februari open. Voorheen zat op deze plek de biologische winkel Superfair.

De supermarkt wilde eigenlijk een grotere locatie en de panden op de nummers 86 tot en met 96 samenvoegen, maar daar waren de vergunningen nog niet voor verleend.