De politie heeft afgelopen weekend de man aangehouden die in de nacht van donderdag op vrijdag op een politieagent inreed die bij een andere man een speekseltest wilde afnemen. Dit gebeurde op het 24 Oktoberplein. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, laat de politie maandag weten.

Een agent probeerde donderdagnacht een speekseltest af te nemen bij een man, die het vervolgens op een rennen zette. De agent probeerde hem te achtervolgen, toen een andere auto plotseling op hem in probeerde te rijden. De agent kon net op tijd wegspringen.

De persoon die wegrende kreeg hulp van nog een andere auto, die zijn passagiersdeur open gooide zodat de man kon instappen. Deze vluchtpoging mislukte toen de agent hem wist te onderscheppen.

De automobilist die op de agent probeerde in te rijden, wist na zijn poging weg te komen. In het weekend werd hij alsnog aangehouden. Hij zit nog steeds vast. De agent in kwestie heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en letsel ten gevolge van weerspannigheid.