Eén van de drie minderjarige jongens die verdacht werd van meerdere berovingen van scholieren in Leidsche Rijn en Vleuterweide is vrijgelaten.

De twee andere verdachten zijn gedagvaard, meldt het Openbaar Ministerie. Zij moeten 7 mei voor de kinderrechter verschijnen. Het drietal werd dinsdagochtend van hun bed gelicht.

In januari werden vier straatroven gepleegd, waarvan meerdere scholieren slachtoffer werden. Volgens de politie werden zij zorgvuldig geselecteerd, achtervolgd en vervolgens op een rustige plek ingesloten. De leerlingen moesten afstappen, kregen klappen en moesten hun spullen afslaan. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij minimaal een van de berovingen.

Vier slachtoffers hebben aangifte gedaan. Naar aanleiding van hun aangifte is de politie een onderzoek gestart, dat uiteindelijk leidde naar de drie verdachten.

Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof waar twee scholieren slachtoffer van werden. De politie onderzoekt momenteel de eventuele betrokkenheid van de verdachten bij andere berovingen.