De gemeente maakt werk van de fusie van tennisverenigingen STVU en TCRW. Vorige week stuurden de clubs een brandbrief dat de fusie mogelijk niet door zou gaan omdat de gemeente te lang op zich liet wachten met de uitgifte van de grond.

Tennisclub TCRW moet per 1 januari 2020 weg van hun huidige locatie in verband met de verbreding van de A27. Daarom willen de clubs TCRW en STVU fuseren.

De gemeente heeft nu vastgesteld dat uitbreiding van STVU aan de Mytylweg mogelijk is. Het gemeentebestuur wil de grond dan ook zo snel mogelijk klaar maken voor bouw.

Het tennispark moet worden uitgebreid met drie tennisbanen. Daarvoor moeten dertig afgesloten parkeerplekken en 47 openbare parkeerplekken plaatsmaken. Uiteindelijk blijven er 15 openbare parkeerplaatsen naast het tenniscomplex beschikbaar.

Het verlies van de parkeerplekken zou volgens de gemeente opgevangen kunnen worden in de wijk.

24 bomen gekapt voor uitbreiding

Verder moeten er 24 bomen gekapt worden voor de uitbreiding. Deze worden allemaal gecompenseerd in de buurt van het tennispark.

De grond wordt uiteindelijk door de gemeente in erfpacht uitgegeven aan de tennisclubs. De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen en de provincie moet nog toestemming geven voor de kap van de bomen.