Een aannemersbedrijf dat in opdracht van Eneco werkte heeft bij werkzaamheden voor het vernieuwen van de warmteleiding per ongeluk twee bomen omgehakt tussen de Thomas à Kempisweg en het Cremerplein in Nieuw Engeland.

De twee bomen waren door de projectleiding van Eneco niet aangemerkt als "te vellen" en er was geen velvergunning voor deze bomen. Eneco zegt de vergissing te betreuren en heeft aangeboden om zo spoedig mogelijk nieuwe bomen van een "forse omvang" terug te planten.

Wethouder Kees Diepeveen (Openbare Ruimte) laat weten dat hij het incident verder laat onderzoeken. "Hoewel het te waarderen is dat Eneco zelf het voorval heeft gemeld en directe herplant heeft aangeboden, betreur ik deze gang van zaken ten zeerste."

Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak bestaat er de mogelijkheid dat de gemeente een dwangsom aan Eneco oplegt. De dwangsom zou dan moeten helpen om het nakomen van de herplantplicht kracht bij te zetten en om te voorkomen dat een soortgelijk voorval in de toekomst opnieuw plaatsvindt.