Netbeheerder Stedin is tot en met april 2019 aan het werk nabij rotonde Laagraven tussen Utrecht en Nieuwegein. Bij de werkzaamheden worden meerdere elektriciteits-, signaalkabels en gasleidingen aangepast of nieuw aangelegd.

Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht. Om het werk te kunnen uitvoeren worden twee tijdelijke werklocaties ingericht met een boorinstallatie.

De eerste werklocatie is de groenstrook naast de bus- en vrachtwagenbaan aan de oostkant van de Laagravenseweg. De tweede locatie ligt aan de overzijde van de Laagravenseweg ter hoogte van de bocht in het fietspad.

De boringen vinden plaats vanuit Nieuwegein naar Utrecht.

Kabels en leidingen doorgetrokken naar Hoograven

Na de boringen worden kabels en leidingen doorgetrokken in de woonwijk Hoograven, vanaf de Nijeveldsingel door de Harnaslaan, Herautsingel en de Oude Liesbosweg. Deze werkzaamheden zijn in april 2019 gereed.

De straten blijven dan bereikbaar voor verkeer. Wel zal het trottoir voor enkele weken worden opgebroken.

Gedurende de werkzaamheden in de woonwijk is ook het tunneltje aan de Oude Liesbosweg deels afgezet. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de tunnel, waarbij fietsers worden verzocht af te stappen.