Het Griftpark, Park Lepelenburg en het Máximapark krijgen ruimte voor kraampjes of foodtrucks van waaruit eten en niet-alcoholische dranken worden verkocht. Dat maakt de gemeente Utrecht bekend. Park Transwijk volgt mogelijk later.

Met de nieuwe standplaatsen krijgen parkbezoekers de kans een hapje en een drankje te kopen in het park. Wel benadrukt de gemeente dat bestaande horeca in en om de parken zo min mogelijk nadeel moet ondervinden.

Per park wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Komend voorjaar wordt duidelijk welke ondernemers een aanvraag kunnen indienen en wat de verdere criteria zijn. Ook vergunningen, waarbij de ondernemer verkoopt vanuit een mobiele kraam of foodtruck en deze verplaatst als er geen klanten meer zijn, bieden een mogelijkheid om etenswaren te verstrekken in parken.

Sommige plekken in de stad hebben al standplaatsen. In het Wilhelminapark en Julianapark wordt ‘s zomers ijs verkocht. Het aantal bezoekers van Park Transwijk zal vanwege de geplande woningbouw in de Merwedekanaalzone stijgen, waardoor dit park waarschijnlijk in de toekomst ook plaats kan bieden aan ondernemers.