In de kelder van het voormalige postkantoor aan de Neude vinden nog sloopwerkzaamheden plaats maar op de bovenste verdiepingen ogen de ruimtes al bijna klaar en schoon. Nog dit jaar krijgen de winkeliers en de bibliotheek de sleutel tot hun nieuwe onderkomen in Post Utrecht.

Het buitenlicht straalt tegenwoordig van alle kanten het voormalige postkantoor aan de Neude binnen. Door de vele nieuwe ramen oogt het gebouw een stuk toegankelijker.

Tijdens de verbouwing worden er allerlei opmerkelijke dingen gevonden. Zo werd er een briefje, geschreven vlak voor het begin van de Tweede Wereldoorlog, gevonden aan een balk op de zolder.

In het voormalige postkantoor uit 1924 komt straks de nieuwe vestiging van de Centrale Bibliotheek. Ook komt er fietsenstalling met 1100 rekken, een foodmarket van Albert Heijn, buitenwinkel Bever en de Deense winkelketen Søstrene Grene.

Het gebouw heeft 90 jaar dienst gedaan als postkantoor. In 2011 sloot het gebouw de deuren. Nog dit jaar krijgen de winkeliers en de bibliotheek de sleutel tot hun nieuwe onderkomen in Post Utrecht.