De politie heeft afgelopen week twee verschillende snelheidscontroles uitgevoerd op de Kardinaal de Jongweg. Daarbij werden zeven automobilisten op de bon geslingerd.

De controles vonden ’s nachts plaats ter hoogte van de Meester Tripkade. Op dit gedeelte van de Kardinaal de Jongweg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

"Gezien het nachtelijk tijdstip hebben wij ervoor gekozen om alleen voertuigen met een snelheid boven de 80 kilometer per uur staande te houden”, is te lezen op de Instagram-pagina van de Politie Utrecht-Centrum.

In twee nachten heeft de politie zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was bijna twee keer de toegestane snelheid. "We zullen deze controles regelmatig blijven uitvoeren", aldus de politie.

Ongeveer een jaar geleden overleed een 21-jarige vrouw n een zwaar ongeval op de Kardinaal de Jongweg. Haar auto belandde in het water na een botsing met een ander voertuig. Rond diezelfde periode liep een 23-jarige Utrechter ernstig hoofdletsel toen zijn fiets werd geschept.