Meerdere scholieren in Leidsche Rijn en Vleuterweide werden in de afgelopen week slachtoffer van beroving. Ze moesten afstappen, kregen klappen en moesten hun spullen afstaan.

De politie zegt dat de scholieren zorgvuldig werden geselecteerd door de daders, om ze vervolgens te achtervolgen en op een rustige plek in te sluiten. 

De eerste slachtoffers vielen op op donderdag 17 januari op het fietspad tussen winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg. Twee scholieren werden rond 16.15 uur gestopt en bedreigd. Een van de scholieren werd mishandeld en beroofd van geld, terwijl de ander kledingstukken moest afstaan. Een voorbijganger schoot nog wel te hulp, maar de daders konden vluchten.

Een dag later werd een 11-jarige jongen klemgereden door twee andere jongens op de Rhenovalaan om 12.30 uur. Hij raakte zijn koptelefoon kwijt.

Politie vermoedt dat daders dezelfde jongens zijn

Maandag 21 januari was ter hoogte van de brandweer bij de Belcampostraat een derde incident. Een scholier kwam uit de gymles om 15.15 uur en werd ingesloten door 4 jongens. Hij kreeg klappen waarna de daders probeerden zijn fiets te stelen.

De politie denkt dat de daders van verschillende incidenten dezelfde jongens zouden kunnen zijn en roept getuigen op zich te melden.