De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van zes inbraken in Utrechtse horecagelegenheden. De twee zijn ingesloten en een van hen wordt donderdag voorgeleid.

Dat laat de politie donderdag weten. Agenten hielden een van de mannen, een 34-jarige Utrechter, buiten heterdaad aan op de Voorstraat. De politie kreeg een melding dat de betreffende man bij deuren aan het voelen was.

Medewerkers van cameratoezicht herkenden de man van een inbraak aan een horecagelegenheid aan de Biltstraat op 27 december. De officier van justitie gaf toestemming de man aan te houden. De verdachte bleek ook zichtbaar te zijn op camerabeelden van een inbraak in een pand aan de Vinkenburgstraat in de nacht van 26 op 27 december.

Hij kwam ook voor op beelden van een inbraak aan de Lauwerecht op 26 december en wordt verdacht van een insluiping bij een vereniging aan de Kromme Nieuwegracht op 18 november.

De andere man, een 28-jarige Utrechter, is op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraken in horecagelegenheden op de Trans en op de Louis Pasteurstraat. Beide inbraken waren op 30 december.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.