De architect Herman Hertzberger geeft een gratis lezing in TivoliVredenburg ter ere van het veertigjarig jubileum van de Grote Zaal eind januari. Hertzberger ontwierp Muziekcentrum Vredenburg dat veertig jaar geleden de deuren opende. Het gebouw is vanaf 2014 het nieuwe TivoliVredenburg, vanwege de fusie met Tivoli Oudegracht.

Herman Hertzberger gaat het bij de jubileumlezing hebben over de kernwaarden van zijn ontwerp van Muziekcentrum Vredenburg uit 1979: openheid en democratie. Ook bespreekt hij hoe een soortgelijk gebouw kan uitnodigen tot ontmoeting in steden.

Het voormalige Muziekcentrum Vredenburg is vanaf 2014 TivoliVredenburg. Hertzberger kreeg ook de verantwoordelijkheid voor het overkoepelende ontwerp van het nieuwe gebouw.

TivoliVredenburg viert komende januari twee verjaardagen: TivoliVredenburg bestaat 5 jaar en de Grote Zaal bestaat veertig jaar. Het poppodium presenteert de hele week concerten in diverse muziekgenres. Bij hier het jubileumprogramma tot nu toe.

Vier rondleidingen tijdens jubileumperiode

Daarnaast worden er tijdens de jubileumperiode vier rondleidingen georganiseerd: twee in teken van de kunst in TivoliVredenburg en twee waarbij wordt ingegaan op de architectuur en de visie van de architecten die het nieuwe gebouw hebben ontworpen.

De lezing van Herman Hertzberger is op 25 januari om 12.30 in de Grote Zaal. Toegang is gratis.