De politie heeft deze week drie mannen aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om drie Utrechters van 26, 36 en 48 jaar oud. Ze liepen tegen de lamp toen de man van wie zij computerapparatuur hadden gestolen zijn spullen herkende en de politie inschakelde.

De politie meldde woensdagavond dat het slachtoffer op 25 november aangifte had gedaan van diefstal van computerapparatuur, ter waarde van vele duizenden euro's, uit een box. Op 3 december meldde hij zich weer, maar dit maal met de informatie dat iemand computerapparatuur te koop aanbood die erg leek op zijn gestolen goederen.

De man maakte, in overleg met de politie, een afspraak met de verkopers. Zodra hij zou zien of het daadwerkelijk zijn spullen waren, zou hij een sein geven aan enkele agenten die verderop stonden te wachten.

De man herkende uiteindelijk zijn spullen en de verkoper, een 36-jarige man, werd aangehouden.

Agenten gingen naar de flatwoning van de man, waar alle gestolen goederen werden aangetroffen. De andere twee aanwezigen in de flat, een 26-jarige man en een 48-jarige man, zijn ook aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.