De bouw van een glazen wand bij tramstation Utrecht Centraal Centrumzijde gaat deze maand beginnen. De panelen van 1.80 meter hoog voorkomen een doorsteek van voetgangers of fietsers tussen het Moreelsepark en het station.
 

Deze maand start aannemer BAM met het plaatsen van de glazen wand bij het in aanbouw zijnde tramstation Utrecht Centraal Centrumzijde. De glazen panelen komen op een betonnen rand te staan. De wand schermt het tramstation af aan de kant van de Moreelsebrug. 

"Zo voorkomen we dat voetgangers of fietsers hier straks op de tram- en busbaan terecht kunnen komen", schrijft de projectorganisatie van de Uithoflijn. Het bus- en tramstation zal alleen bereikbaar zijn via de stationshal. Onder de Moreelsebrug komt een zes meter brede poort in de wand. Dit wordt een nooduitgang van het bus- en tramstation.

Er werden schriftelijke vragen gesteld nadat duidelijk werd dat deze glazen wand er kwam. Er zouden namelijk kortere routes naar de binnenstad moeten komen. Niet alleen vanwege klantvriendelijkheid, maar ook vanwege de voorspelde grote drukte op de OV-terminal.