De renovatie van de Domtoren start dinsdag. Het bouwteam begint met de inrichting van de bouwplaats en de steiger van de Domtoren. 

De bouw van de steiger neemt ongeveer een half jaar in beslag.

Na het werk aan de steiger rond de toren kunnen de echte werkzaamheden beginnen. Volgens de planning begint de restauratie in de zomer van 2019. Naar verwachting duurt de restauratie vijf jaar.

Het natuursteen en baksteen aan de binnen- en buitenzijde van de toren moet worden gerestaureerd en vervangen. Daarnaast is er onder meer werk aan de balustrades, het voeg- en houtwerk, lood en leien dak van de spits en het uurwerk. De kosten zijn ruim 37 miljoen. 

Domtoren krijgt tijdelijke lift

De Domtoren krijgt vanaf volgend jaar een tijdelijke lift. Daarmee wordt de top van de toren bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. De lift moet vanaf volgend jaar in gebruik zijn.

Er loopt een veiligheidsonderzoek en er wordt gekeken hoe de lift gefinancierd gaat worden. De lift is straks te gebruiken op tijden dat er niet gewerkt wordt aan de Domtoren.

Hoelang de lift in gebruik zal zijn, is niet bekend.

Na deze restauratie is de Domtoren vrij van groot onderhoud voor de komende vijftig jaar. De Domtoren werd in 1975 voor het laatst gerestaureerd en moet eens in de 50 jaar grondig worden aangepakt.