Het bestraten van de Oudegracht tussen tussen de Vollersbrug en de Geertebrug zal vanwege geluidsoverlast  opnieuw worden uitgevoerd met een ander soort stenen. 

Voor de werkzaamheden werden de oude straatstenen opnieuw gebruikt en dat blijkt nu geen goede oplossing te zijn geweest.

Nadat de werkzaamheden afgerond waren kwamen de klachten bij de gemeente binnen. De gebruikers en bewoners van de ondergelegen kelders hebben te kampen met veel geluidsoverlast.

"Vanwege de monumentale waarde van de kelders en bogen is er met grote zorgvuldigheid bestraat", laat de gemeente weten. Door deze manier van bestraten is er meer ruimte tussen de stenen ontstaan. Deze ruimte zorgt voor meer geluidsoverdracht naar de onderliggende werfkelders. 

De gemeente gaat daarom dit deel van de Oudegracht opnieuw bestraten. Daarvoor worden andere stenen gebruikt, dezelfde als die in de Twijnstraat liggen.

Dit gedeelte van de Oudegracht, de oostzijde tussen de Vollersbrug en de Geerteburg is tot en met 7 december afgesloten voor het fietsers en autoverkeer.