Het Utrechtse college stapt over op duurzamere alternatieven voor de dienstauto’s. Vanaf medio 2019 zijn er niet drie, maar twee auto’s beschikbaar voor het college, namelijk een hybride dienstauto en een volledig elektrische dienstauto.

De huidige dienstauto’s worden vervangen, omdat de leasecontracten aflopen. Daarnaast wil het college in lijn met het coalitieakkoord en het Actieplan Schoon Vervoer 2015-2020 duurzamere alternatieven voor het vervoer van het college.

Taxivervoer is ook overwogen, maar uiteindelijk is er toch voor 'eigen' vervoer gekozen. Deels omdat een taxi niet de flexibiliteit biedt die het college noodzakelijk acht en deels omdat de reistijd in een dienstauto gebruikt kan worden als werktijd.

Er is wederom gekozen voor het afsluiten van leasecontracten, omdat dit onder andere de mogelijkheid biedt sneller over te stappen mochten er duurzamere alternatieven beschikbaar komen.

Actieradius

De burgemeester gaat gebruik maken van een hybride dieselmodel, de BMW 530e. De burgemeester heeft voor nu nog een hybride auto nodig, omdat hij in geval van calamiteiten in de regio snel ter plekke moet kunnen zijn. Een elektrische auto kan zo’n actieradius momenteel nog niet aan.

De rest van het college heeft een dergelijke verplichting niet en kan daarom gebruik maken van een volledig elektrische auto. Welk model dat wordt, is nog niet bekend.