Op het Westplein is maandag een treinwagon geplaatst. De wagon gaat gebruikt worden voor verschillende evenementen en initiatieven van bewoners van Lombok.

De wagon is nu nog beklad met graffiti, maar wordt de komende tijd door een aantal vrijwilligers opgeknapt en van een likje verf voorzien.

De wagon wordt omgebouwd tot vergaderruimte, werkplek en ontmoetingsplaats, en wordt neergezet door stichting Perron West. "Over drie jaar gaat op deze plek gebouwd worden door de gemeente. Tot die tijd wordt dit een groene en toegankelijke plek die ruimte biedt aan buurtinitiatieven, werkruimte en activiteiten", meldt de voorzitter van de stichting.

Het Westplein, wat door de stichting tijdelijk wordt omgedoopt tot Perron West, ligt tussen Station Utrecht Centraal en Lombok. Volgens de stichting woonden er oorspronkelijk veel spoorwegarbeiders in het gebied. Daarom leek het de initiatiefnemers mooi om een oude treinwagon te gebruiken.

Zodra de wagon helemaal is opgeknapt, wordt Perron West geopend. Wanneer dat precies is, is nog niet zeker. Waarschijnlijk lukt het om de wagon voor het einde van het jaar af te hebben.