Sinterklaas en zijn Pieten varen zondag 18 november van 12.00 uur tot 13.00 uur met de pakjesboot van het Ledig Erf, over de Oudegracht naar de Weerdsluis. Op verschillende plekken in de stad vinden er activiteiten plaats.

Op het Ledig Erf zijn vanaf 11.30 uur al activiteiten voor kinderen. Zo zijn er klimpieten, een pepernotenmachine en is drumband Boombasstic aanwezig. Om 12.00 uur vaart Sinterklaas langs.

Vanaf 12.45 uur verzorgen onder andere popband Meadowly en Urban Dance Center het voorprogramma bij de Weerdsluis. Van 13.00 uur tot 13.45 uur presenteert Edo Brunner het ontvangst-programma, waarbij burgemeester Van Zanen Sinterklaas welkom zal heten in Utrecht.

Tocht door de stad

Tussen 14.00 uur en 14.45 uur rijdt de goedheiligman op zijn paard door de Utrechtse binnenstad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat zal Sinterklaas eindigen bij het Domplein. Hier zingen kinderkoren samen met het publiek een speciaal geschreven Utrechts sinterklaaslied. 

Om 15.30 uur neemt Sinterklaas vanaf het balkon van het Academiegebouw afscheid van alle kinderen

Weersverwachting

Aankomend weekend is er droog weer voorspeld. Door een oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur lager liggen. Een dikke sjaal en jas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Utrecht wordt het zondag ongeveer 8 graden Celsius.