Het gloednieuwe gedeelte van Hoog Catharijne, de Zuidpassage, is vanaf vrijdag open. Daarmee is de volledige vernieuwing van het winkelcentrum weer een stap dichterbij.

In dit gedeelte van het winkelcentrum komen in totaal 27 winkels en 3 restaurants. Op vrijdag openen veertien winkels haar deuren. In het voorjaar van 2019 moeten alle winkels in de Zuidpassage open zijn.

Door de nieuwe passage kan het winkelpubliek een rondje maken door Hoog Catharijne, waardoor de drukte verdeeld wordt over 'twee straten'. "Daarnaast is er nu veel meer licht en ruimte door de hoge ramen", vertelt Sarah Vehmeijer, center director van Hoog Catharijne.

Zowel vrijdag als zaterdag zijn er verschillende activiteiten in het winkelcentrum om de opening van het nieuwe gedeelte en de nieuwe winkels te vieren. 

Het opleveren van de Zuidpassage betekent nog niet dat Hoog Catharijne helemaal af is. Eind 2019 is het grootste gedeelte van het winkelcentrum volgens Klépierre wel gereed.

Er wordt nu nog volop gebouwd aan het Gildekwartier, ook het tweede gedeelte van de fietsenstalling onder het Stationsplein is nog niet af en er moeten nog plannen gemaakt worden voor het Godebaldkwartier.

Beeld afkomstig van DUIC