Honderden deelnemers fietsten zondag mee tijdens een zogenoemde fietsdemonstratie om te protesteren tegen de verbreding van de rijksweg A27 bij Amelisweerd. Ongeveer achthonderd bomen moeten hiervoor wijken.

De demonstranten verzamelden op het Domplein. Hier werden draagbare kartonnen sandwichborden gemaakt waarop leuzen stonden als: "kappen met kappen" en "weg met de weg".

Vanaf het Domplein vertrok de stoet voor een fietstocht van zo'n anderhalf uur door de stad. Onderweg kregen de deelnemers onder andere mondkapjes om, als symbool van de fijnstof die door het gemotoriseerd verkeer wordt uitgestoten.

De tocht eindigde op de Neude. Hier werd een touw gespannen waar alle protestborden aan kwamen te hangen. Daarnaast waren er verschillende sprekers. Na de tocht konden de demonstranten naar een pop-up museum waar de historie van vijftig jaar Amelisweerd uitgelegd.

In het Kargadoor aan de Oudegracht werden lezingen gehouden over duurzaamheid. Op beide locaties konden petities ondertekend worden. De dag werd afgesloten met een rondetafelgesprek met gemeenteraadsleden.

Beeld aangeleverd door Jordi de Jong