Het aankomende weekend gaat er groot onderhoud uitgevoerd worden op de Biltsestraatweg (N237) ter hoogte van de Berekuil. Door de werkzaamheden is de weg vanaf de Archimedeslaan in de richting van Utrecht afgesloten.

Over een lengte van 100 meter heeft het asfalt onderhoud nodig. Daarom wordt er zaterdag 3 en zondag 4 november gewerkt aan de weg. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet de rijbaan richting Utrecht worden afgesloten. Het gaat om het gedeelte van de Biltsestraatweg tussen de Archimedeslaan en rotonde de Berekuil. De wegafsluiting gaat in op vrijdagavond 2 november, 23.00 uur en duurt tot zondagmiddag 4 november, 15.00 uur.

Tijdens de afsluiting wordt het doorgaande verkeer richting Utrecht omgeleid via de Universiteitsweg en de A28. De omleidingsroute staat met gele borden langs de weg aangegeven. Verkeer vanuit Utrecht richting De Bilt kan gewoon doorgang vinden.

De parallelweg van de Biltsestraatweg blijft beschikbaar voor fietsers, calamiteitenverkeer en bestemmingsverkeer. Restaurants Meneer Vink en Loft 88 en het Star Lodge Hotel zijn bereikbaar tijdens de werkzaamheden.